Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 15 juli 2012

Färdigt...nästan

Nu är det färdigtapetserat! Vi är sååå nöjda med resultatet. Det saknas fortfarande lister, många lister, sen skall det läggas klinker vid dörren...och köpas nya möbler, men ändå är det så snyggt! Hela bottenvåningen harmonierar...utom det attans kontoret, men vi stänger dörren dit tills vi orkar ta tag i det. Då vi orkar det så blir det enklast möjliga, lägga golv och måla på tapeten. Golv och täckfärg har vi. Vi hade den dåliga smaken att tapetsera med värsta blå färgen på 90-talet. Vi ångrade oss direkt men orkade inte göra nåt åt saken...och sen vande vi oss.
Nu har paltkoma inträtt. Gubben bjöd på mat på bästa lokala pizzerian. Det hör inte till vanligheten att vi äter pizza men idag då vi grejat så var det skönt att slippa stå vid spisen. Pizzeriaägaren brukar vara noga med sina gäster, alla är välkomna bara man sköter sig, men idag var han på semester... Jag blev så j-a irriterad då några slynglar kom in för att spela på spelapparaterna. De hade hängröv och västar med sydstatssymboler på och tillhörande kepsar. Undrar om de fattar vad det innebär med dessa symboler? Eller är de så puckade att de bara tycker de är coola? Jag blir riktigt provocerad av såna barnrumpors beteende!!!
Vid en av spelmaskinerna satt en lokal alkis och pratade för sig själv, svor då han förlorade, började tjata på gäster runt omkring, sååå tragisk. Min Gubbe visste vem han var, en vanlig man som inte kunde hantera sin skilsmässa, utan började supa och blev en sån tragisk person.
Nu väntar vi bara på att Solsidan skall börja. Är inte helt och hållet förtjust i denna serie, ibland blir det för löjligt, men ibland gör vi ett stickprov. Sen är det Varg Veum, det är nåt helt annat. Norska deckare har en hög standard! Sen blir det nog tidigt sänggående. Jag har lånat nya cd-böcker på bibblan. Mari Jungstedt är favoriten, framför allt då Katarina Everlöf läser. Hon är suverän! Cd-böckerna brukar räcka ganska länge hos oss...Ibland lyssnar vi på samma cd 3-4 gånger innan vi har hört hela...;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar