Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 9 augusti 2013

Tunnbröd och pimpad jeansjacka

Nya möbler skall det bli så småningom. Ett fikonträd
 har jag köpt som en utmaning för mig att hålla liv i...länge.
I sommar har det hänt grejer på vår adress vill jag lova. Nu är soldäcket färdig sånär som på några små brädbitar...undrar om de nånsin kommer på plats...Men snyggt som tusan blev det! Vi är jättenöjda. Synd bara att regnet har fallit sen den sista spiken blev inslagen. Typiskt.I går hann jag i alla fall olja trappan och blomlådan innan det var dags för dagens första skur. Men nån vidare invigning av soldäcket har vi alltså inte fått till.  
En sketen plastlåda just nu, men här skall Gubbens egenhändigt
görsnygga blomlådor pryda hela soldäckskanten nästa år.
Där skall sallad och kryddor få härska.

Så här ser det ut inifrån köket en regnig dag

De två pizzakluttarna och pålägget
 Vad gör man då regnet öser ner? Jo, man går in och drar igång ett tunnbrödsbak! Ingen konst med baksten och bakspade. Sparade två degkluttar till varsin pizza åt Gubben och mig. Nyttiga pizzor med en massa frön och gryn i botten minsann. 32 tunnbröd gräddades i ett litet kick!
Här är de sista tunnbröden snart gräddade

32 stycken
Inte helt oävet, väl?

Färgerna!
Och efter baket var jag så upp i varv att det blev en tur upp till syrummet. Köpte innan semestern ett skitsnyggt tyg som har legat och väntat på att bli nåt att hänga på mig och nu var dagen D. Nästan. Hade bara några stygn kvar då maskinhelvetet började krångla! För att inte dra sönder hela tyget i ilska så gick jag därifrån. Med värsta surläppen...Idag tog jag upp tråden(häpp) igen och tänk, idag krånglade den ingenting! Fast jag inte gjort nånting...som jag vet. NÅT galet gjorde jag väl i min iver att bli färdig. Men idag så. Och då jag var klar med tunikan så fick jag se min gamla trasiga jeansjacka hängandes på en galje på tyghyllan. Sorglig syn. Där har den hängt i minst ett år. Älskar den gamla jackan och har därför inte kunnat kasta den, men kragen satt lös, dessutom tunnsliten som attan. Den är säkert 10 år! Började rota i min "braåhalåda" och fann en spets som jag glömt vad jag skulle göra med...Sagt och gjort. Jag pimpade jackan med spetsen! Tycker själv att det blev ganska bra. Nu hänger den med i 10 år till...kanske.
Klänningen som blev snygga kuddar
Min värsta bästa tygaffär "Tyghandlar´n" har tokrea, halva priset på alla tyger! Då man går in där skall man inte ha bråttom. Först och främst så är Tina-ägaren så jäkla trevlig så man blir babblandes en lång stund innan man kommer till sitt ärende. Och så alla tygerna! Åhhhh, herreguuuud, så snygga tyger! Vissa människor köper handväskor eller skor i parti och minut. JAG KÖPER TYG!!! Där har jag köpt det snyggaste tygen ever! Ja, det är sääääkert! Då vårt vardagsrum var färdigrenoverat så ville jag såklart ha de bästa av bästa inredningsdetaljerna. Såklart for jag till Tina och fann precis vad jag sökte. Det snyggaste gardintyget ever...men inte den billigaste prislappen. Skit samma, tänkte jag. Har aldrig förr haft så dyra gardiner men de här är fortfarande mina favoriter...och Syrrans, tyvärr. Efter vi skaffat Syrran ändrade gardinerna form och mönster en aning. Men de hänger fortfarande med och tänk så många som berömt dem. Men nu har jag börjat hamstra såna där färdigsydda billiga gardiner på Lågprisladan för att spara på mina fingardiner. Men nu kom jag i från ämnet något...I alla fall, så har hon tokrea och jag ville såklart rusa dit och KÖPA, men vad händer? Vår senaste vovve får stollryck och jag måste få henne undersökt ifall hon har ont. 1600 spänn och mina tygorgier är väck...nästan. Men jag är inte gjord av pengar(synd) så det fick bli ett mycket litet tröstköp härom dagen...och en massa babbel! Nu kom jag i från ämnet igen...I ALLA FALL så har tyghögen som ligger i min tyghylla börjat göra sig påmind. Jag MÅSTE göra nåt av dem innan jag köper nytt( ha ha). Ett tyg som legat länge, vet faktiskt inte vad jag hade tänkt göra med det från början, tror det var en klänning då jag tänker efter...har nu blivit jävligt snygga kuddfodral i vardagsrummet.
Det börjar närma sig slutet på min semester, men jag är inte panikslagen för det. Jag har haft en härlig sommar och längtar faktiskt tillbaks till mina arbetskamrater och mitt fina kontor. Riktigt kul skall det bli! Men då slås jag av tanken....tänk så hemskt om man hade ett jobb där man vantrivdes men ändå var tvungen att gå till varje dag för att få en lön varje månad!.....Men varför tänkte jag så nu då? Nu blir jag ju lessen....Men nu gick det över! De får göra nåt åt det, helt enkelt!
Annars så är livet gött just nu. Förutom den värsta träningsvärken ever! Nog har jag haft träningsvärkar förr, men denna....Körde Tabata i onsdags. Goa Stabbe körde passet. Det var första gången för min del och det var så KUL!! Jag kunde allt! Jättelätta övningar men jobbiga, precis som jag vill ha det. Så man kan TA I! Hm....På det en instruktör som har ett jättelångt grekiskt namn och pratar Hagforsdialekt och  har värsta humorn. Bjuder på sig själv så man liksom vill ge tillbaks med att TA I för hans skull liksom...Nu är det fredag. Då jag vaknade i morse vill jag gråta då jag skulle gå upp. Sen har jag gått omkring som jag var en bajsnödig åldring. Tänkte att ett spinningpass skulle göra susen för genomblödningen, och det gjorde det, under tiden jag genomförde det. Jo, det kändes, men den berömda Lindebergsstönigheten tog vid och jag körde på trots att benen/rumpan/ryggen sa; Va höller du på mä, kärring? Äru inte rektit kloook? Men nu, några timmar efteråt......aj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar