Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 13 oktober 2013

Sybehör och tomtegrötwok

Söndagen är min goaste dag faktiskt! Låter väl inte klokt, men då har man fått ner stressnivån till ett minimum, alla eventuella måsten är gjorda på lördagen och man kan bara softa och göra det man har lust till. Idag hade jag lust till att ta en vända i syrummet, fick inspiration bara sådär. Men först gjorde jag ett måste som jag har glömt alldeles för länge. Pälsvård och kloklippning på trenne vovvar.

Jaaaa, jag vill bli ompysslad, sa Vaski. Nja, är det nödvändigt så kan jag ta pälsvården men inget tafsande på mina tassar, sa Lummi och Klinga. Brummaskinen är äcklig och så killar det nåt väldigt mellan tårna. Nu blev det som matte ville ändå...Vilda protester till att börja med, men med torkad blodpudding som muta går allt! 

Sen var det dags för lite skapande. Kollade tygerna. Hm...Till slut kom jag på vad jag ville göra. Jag har ett gammalt mönster som jag ärvt av min mamma, från 70-talet, i storlek 42, som jag använder som grund väldigt ofta. Så också nu. 

Klippte ut och ändrade lite( som vanligt) men så fattades nåt, kände jag. Det skulle behövas nån dekor av nåt slag. Tyget är i gråskalor men med blommor på, inte riktigt min stil egentligen, så därför behöver den hottas upp lite med nåt...Läderband, eller nåt liknande. Har letat efter såna sybehör lite varstans men inte funnit annat än typ gardinfransar och det har jag ingen lust att använda. Man vill ju inte se ut som en levande lampskärm heller! 

Men så kom jag på; E-handel, såklart! jag handlar ju snart allt annat på nätet så varför inte kolla om det finns nån bra sida för sybehör. Och det fanns det. Jag har nu beställt svarta läderband, svart krossad sammet, tyvärr fanns inte vanlig sammet, en rulle grov guldtråd och så nåt som jag varit sugen på jättelänge, ett dekoupageset(tror det heter så). Ni vet då man klistrar servetter på krukor och liknande som mönster. Tycker det är ett bra sätt att återuppliva sånt som är lite slitet.

Nu får jag låta mina utklippta mönsterdelar vila tills leveransen kommer, men sen så...

Efter detta kände jag mig riktigt träningssugen så jag kollade träningsmeckat och jodå, det fanns plats kvar på powerstepen. Och Petra som instruktör! Jädrar, kan inte bli annat än skitjobbigt och KUL! 

Men innan passet var det hundrastning på agendan. Gubben tog Vaski på skogsäventyr och jag tog tjejerna, en åt gången. Kollade tiden och jag hade god tid på mig....trodde jag. Då jag kom hem med sista voffs kollade jag och då var klockan 15. 50!!!!! Va f-n! Bråttom är bara förnamnet! Jag packade och for iväg i flygande fläng. Och vad händer då man har bråttom? Jo, de värsta sölkorvarna ever har lierat sig och är samtidigt ute och kör MITT I VÄGEN! Gaaaahhhh!!!!!!!! Och vägen är krokig så man kan inte köra om hur som helst...16.15 började passet och man måste vara där 10 minuter innan, annars försvinner ens plats till förmån för annan om det finns reserver. 
Två minuter kvar och en kilometer kvar insåg jag att jag inte kommer hinna. Ringde ett desperat samtal till KMTI, telefonkö, såklart, men sen svarade goaste Jenny och ordnade upp allt åt mig. Snällingen!
Kastade mig in i sista minuten på passet, med två minuter till godo. Puh....

Men vilket skitbra pass! Man blir lycklig i hela kroppen av att köra så det ryker, ge kroppen vad den tål, om passet är proffsig. Och det är det alltid då Petra instruerar.  

Men så magen skrek efteråt. Körde igång nåt enkelt, pasta och köttfärssås till Gubben och så tänkte jag 
nån wokhistoria åt mig.
Jag hade sojastrimlor, paprika, lök, kikärter och så blev jag sugen på brysselkål medan jag höll på. Tinade dem i micron så de skulle kunna fräsas i woken. Under tiden fräste jag de övriga ingredienserna och kryddade. Har en rad glasburkar som jag häller lösviktskryddor i. Vet på en höft vad som är vad. Tog en, i tron att det var mald spiskummin och hällde på rejält i pannan. 
Men så konstigt det luktar, tänkte jag. Inte alls som spiskummin, mer som....tomtegröt! Jävlar, jag hade hävt massor med kanel i min wok!!! Helt plötsligt var min maträtt på väg att bli en indisk historia.
Jag vet att det är kanel i garam masala. Dessutom är det koriander, curry, ingefära och lite annat. Vet att curry och kanel gifter sig attans bra i en dressing som jag lärt mig göra av min eminenta vän Nina, tillika köksansvarig på jobbet. Curry hade jag som tur var, så jag hävde på rejält för att få bort kanelbullekänslan. Sen i med sambal olek, lite grädde och passerade tomater. Låter det crazy? Men tro´t eller ej, det blev jättegott! Jag har återigen uppfunnit en ny maträtt....som vanligt av misstag, så därför kommer den aldrig att kunna upprepas. 

Om man går tillbaka till början av mitt inlägg så kan man kanske fundera över hur min stressnivå legat under delar av den här sönda´n....
Men snart är det dags att inta soffläge och invänta Bron, sen är det läsa bok och sen natti. Om inget oväntat inträffar....

5 kommentarer:

  1. Tur maten blev bra ;-) och passet lät ju kanonroligt! Tack för grattis!

    Kram, Camilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bland de bästa passen jag vet! 75 min Kondition och styrka varvat, uppdelat på fyra block. Dessutom hade Petra lagt in tabataövningar - som jag älskar, i styrkedelen. Hoppas din födelsedag var kanonbra!
      Kramis Anja

      Radera
  2. Oj oj oj! Det där receptet måste jag testa! Det lät ju asgott ju! Tur att du hann till Powerstepen!:)Så bra jobbat vilket härligt gäng som var där! Alltid lika glad när du kommer på passen! Vad du är pysslig o duktig! Kram o ha en fin start på veckan! /Petra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha Petra,jag måste ju ge tillbaks NÅT till dig...Men det blev faktiskt bra tillslut. Och ja, jag är också glad att jag hann för jäklar så kul det var. Uppvärmningen var lysande! Ha det gôtt!
      Kramis Anja

      Radera