Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 25 november 2012

Veggis eller älgis??

Uhhh, ont i magen idag. Åt alldeles för mycket igår. Att jag aldrig lär mig självbehärskning! Dessutom lyckades jag med konststycket att göra två sorters biffar - veggisar och älgisar, som såg helt identiska ut. En stor laddning blev det, så idag blir det rester. Gubben får provsmaka och sen får jag märka upp resten.
Gubben kom ju som sagt hem igår eftermiddag. Inga älgar ville bli skjutna och dessutom var Bamsebjörn i trakterna och björnfrossan låg nära tillhands. Jag tyckte det var ett bra beslut han gjorde, dels för att han inte sköt nån älg och dels för att han slapp bli björnmat. Här hemma är han i säkert förvar.
Så var det då dags för helgens höjdpunkt "Så mycket bättre". Eller skulle vara, för jag blir mer och mer besviken på denna omgång. Jag blir ledsen då jag ser Olle Ljungström. Stackarn är ju så sjuk att han måste vila hela tiden Och då blev det inte bättre av att Sylvia Vrethammar sa att hon efter hans uppträdande verkligen förstod vilken dålig låt Viva espana var! Ville inte ens ge honom en kram utan bara skrattade ut honom. Men hur oförskämd får man vara? Hon kunde väl ha hållit god min, för f-n! Och Magnus Uggla var inte så trevlig under sin dag heller. Han behövde ju inte berätta vilka låtar han gjort som var skitlåtar då han inte visste vilka hans kollegor skulle sjunga. Stackars Maja fick gå upp och sjunga hans sämsta låt genom tiderna, enligt honom! Nej, den här omgången är en besvikelse, enligt mig. Min Gubbe gav ett rättvist betyg genom att somna efter hälften! Det har han aldrig gjort under de andra programmen.
I förmiddags var vi till Djurskyddets loppis i Grava. De är ju en ideell förening och skrapar ihop lite extra pengar till verksamheten på detta sätt. Det var välbesökt! Jag fyndade en ljusstake till kontoret. Sen köpte vi deras kattkalender också. Den kostar 100:-, inte så billig men pengarna går ju till katternas väl och ve. Jag såg att det var lång kö till kattavdelningen så jag hoppas att många katter har fått ett nytt hem med människor som tar väl hand om dem resten av livet!
Idag skall jag i alla fall åka och träna. Jag antar att det blir mördarjobbigt, det är ju Petra som kör idag. Förra gången hon hade detta pass så var jag spyfärdig, men höll ändå god min, man är väl ingen mes heller! Men efteråt, herregud, benen skakade då jag körde hem. Idag är jag förberedd. Nu jäklar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar