Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 23 december 2012

En jul utan panikslagen blick, DET är en riktig god jul!

Julafton närmar sig med stormsteg men jag är inte speciellt stressad av detta. Gubben har jobbat hela helgen och jag har städat och plockat lite. Igår handlade vi helgmaten. Det gick snabbt som bara den! Ändå tog vi en rövare och åkte till ICA Välsviken, där vi bara varit en gång förut. Jag hade skrivit köplista, vi tog en vagn och så körde vi så det rök om hjulen! Vi fann allt vi skulle ha...och lite till på drygt 40 minuter. Bra jobbat av oss. Sen var Gubben tvungen att jobba igen så jag åkte hem, packade upp, rastade kissnödiga vovvar, tände en brasa och hann få in en gratäng i ugnen innan Gubben kom hem.
Sen var det soffan och Körslaget julspecial. Kanske därför jag vaknade inatt och hade julsånger ringande i huvudet...Och även "Always look at the bright side of life" eftersom vi också såg "Life of Brian"...
I kväll är det dags att plocka fram vår traditionella julskiva och spela på repeat då vi klär julgranen. Då detta är klart skall Gubben ha sig en skinkmacka och jag provsmaka mina "köttbullar" medan vi ser på "Tomten är far till alla barnen". Ett måste varje år, kvällen före julafton!
Tror inte att jag hinner sy min julklänning som det var tänkt. Men skitsamma, jag tar väl den gamla trasan jag hade förra året. Vi får se, dagen är inte slut än. Skall i alla fall åka en sväng och köpa julklappar till dottern och hennes pojkvän. Det går fort för jag kollade igår, åkte hem och tänkte, har bestämt mig och så får det bli. Sen skall jag tända på graven. Och javisst ja, måste köpa nya strumpor. Kan ju inte gå med trasiga strumpor på julafton, nån måtta får det vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar