Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

fredag 21 december 2012

Funderingar...

Nu i den sena timman, sitter jag här och funderar. Jag skickade nyss gubben i säng, efter att han försökt hålla sig vaken men hans blick sagt något annat...Han skall jobba hela helgen och behöver verkligen sova. Jag är ledig och kan ta dagen som den kommer. I morgon skall jag bara försöka komma på en bra julklapp till dottern och hennes pojkvän, sen är det färdigt.
Vad är det som gör denna köphysteri inför julen? Vem styr? Konsumenten eller producenten? Jag vet inte vilken planet jag är född på men jag känner mig främmande för denna egoism som råder. Varför har det blivit så här? Ungar som skriker efter saker, som blir besvikna om de inte får vad det önskat/beställt. Men värst är dock vuxna människor som inte fattar julens budskap, att bry sig mer om andra än sig själv. Då jag var liten fick man ibland önska i flera år för att få det man önskade. Fick jag några men av det? Då jag önskade en skivspelare så tog det tre år innan jag fick en. Tror ni jag var rädd om den, eller? Att jag också fick en singel med Svenne och Lotta var väl inte det roligaste...men jag har den kvar!
Nej, jag tror fortfarande att det är viktigt att man lär sig sätta andra människor före sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar