Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 18 maj 2013

Sommar.... i allafall idag

Vilken dag hörrni!!! Nu är det min tid! Vaknade vid halv åtta av att Skrållan kom jamandes uppför trappan och in i sovrummet. DÅ slog det mig.... varför har jag inte blivit biten i näsan på hela natten? Samtidigt började Vaski gnälla vilket betyder BAJSNÖDIG, så jag gick upp. Var inte speciellt trött heller för den delen. Han behövde inte ha dåligt samvete, alltså.
Orsaken till att näsbettet hade uteblivit visade sig då jag kommit ner för trappan, Syrran stod på altanbordet och jamade! Hon hade fått övernatta på altanen, den stackar´n! Utan kissochbajslåda och framför allt MAT. Hon behöver ju ett skrovmål mitt i natten, hon, så inte magen krymper, ha ha.
Jag kände mig riktigt på hugget i morse och tog ALLA TRE hundarna på rastning...samtidigt. Funkade okej. Inte många hundägare uppe vid den tiden en lördagmorgon tydligen, så vi klarade oss från intermezzon. Lummi är ju inte kul då det dyker upp överraskningar, men vi tränar på det. Hon är ett charmtroll ändå. Man kan väl inte var bäst på allt heller, hälsar hon.
Gubben hade sovmorgon så jag gick ut tidigt och började gräva. En kompost skulle bort. Jorden ösas på rabatterna som först måste rensas från den attans rödklövern. Så kom Gubben ut på altanen, dubbelvikt! Ryggskott, meddelade han. Där rök min gräv och bärhjälp...Hans jobb tar knäcken på hans rygg helt enkelt.
Jag tycker nog att jag klarat trädgårdsjobbet ganska bra ändå idag. En grej återstår; att mala rosgrenar i kvarnen. Det får bli morgondagens jobb. Sen har jag haft grävhjälp i forma av Lummi, fast inte där jag hade tänkt....



Lummi har förstorat Kottens in-och utgång idag...

Det finns att göra då man har en tomt...

Dessa äcklisar fann jag då jag hällde ur jorden ur en
jättekruka där en del växter dött...Förstår varför!


Städade tomten och fann dessa....














Då jag kom ut på trappan i morse möttes jag av dessa.
Igår var de knoppar bara. Har fått acceptera att vissa lökar i påsen
kanske har en annan färg...men vad f-n, det är härligt då det växer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar