Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 12 januari 2013

Livet med husdjur

Utan hundarna skulle jag varken få luft eller dagsljus under den mörka årstiden. Jag kommer ut i naturen, får vardagsmotion de perioder då muskler och leder inte tillåter gymträning. Dessutom gör de livet ljusare över huvudtaget för både mig och hussen Utom då de är sjuka eller skadade, förstås. Det är ju som att ha småbarn, man vill hellre vara sjuk själv än att ens telningar skall vara det.
Våra katter kompletterar ju hushållet med underhållning av annat slag. Deras syn på livet ger en avslappnande inverkan på stressad husse och matte. En mjuk tass på kinden eller kram(jo, det är säkert!) av Syrran, eller ett "mama" från Skrållan får en att stanna upp och hämta andan, och för en stund ägna sig åt kel och bus med kissemissarna istället för att bara tänka på sig själv och alla måsten.



Ibland gosar de med varann också...

På frågan om det inte blir väldigt skitigt och hårigt av alla husdjur så kan jag bara säga; Inte mer än om vi hade tre ungar, som slängde leriga stövlar omkring sig i hallen, åt smörgås i soffan(fast de inte fick), sprang ute i strumplästen och sen kröp upp i sängen eller soffan. Ens ungar håller man rena, det gör man också med djuren.Om nån tror att vi på nåt sätt är mer lortaktiga än barnfamiljer så betackar jag mig för såna bekanta! Ingen skulle väl komma på tanken att fråga en förälder om det inte blir väldigt skitigt av att ha barn?
Nej, men nu sitter jag här och irriterar mig, det var inte meningen.
Tidigt i morse for hussen iväg på skidäventyr, och hundarna sov vidare med matten. Men så vaknade hon av en tyngd på kroppen, nej förresten, TVÅ tyngder på kroppen. Två snusande kissemissar hade lagt sig tillrätta på mattes mage och ena höft. Då hon försökte röra på sig, vaknade den stora vovven och kände då genast av ett trängande behov av att kissa och bajsa, och därefter, få mat. Detta tillkännagav han med HÖGLJUTT gnäll! Den lilla vovven däremot, sov vidare på den stora, tomma platsen efter husse...
Eftersom sömngruset kliade i mattens ögon nåt väldeliga, var hon ytterst nära att säga till vovven; gå och lägg dig, men så tänkte hon en vända till. Tänk om man själv fick den ordern då man var attans nödig? Va!!! Vem kan slappna av och sova då?
Nä, matten tog på sig sina kläder, gick upp och tänkte; jag går ut med dem, ger dem mat och går sen och lägger mig igen... Då hon kom ut denna tidiga lördagsmorgon var luften klar och kall. Frosten nöp i kinderna och matten blev såklart klarvaken! Hon fick i alla fall sova en timme extra än under veckan...
Men inte gnälla, nu sitter hon ju och bloggar ett attans långt inlägg, det hade hon inte haft tid till om hon sovit längre. Hon har ätit frukost, laddat tvättmaskinen, gjort rent i kaminen och hämtat ved för att sen tända en brasa, gjort rent i kattlådorna och lekt med tokkatten Syrran. Allt detta medan vovvarna nöjt har sovit i och vid sin bädd, dvs TV-soffan. Snart är det dags att väcka dem för en promenad, var och en för sig. En kort med Vaski (han får bara gå i 10 minuter pga skadan i bröstmuskeln) och en lång med Klinga. Sen har matten tänkt ta ett tag i syrummet, kanske skapa nåt...eller inte, vi får se. Hela dagen, nåja, nästan hela, ligger framför henne tack var hundarna!

Zzzzzzzzzz.....
I kväll då hussen kommit hem har vi bokat plats i bädden..eh, jag menar soffan, för att se på "Stjärnorna på slottet". Dela en flaska gott vin - skall kolla om Morbergs röda finns på systemet, äta snacks för att sen somna i soffan runt 22.00-22.30. I morgon bitti har matten tänkt sova RIKTIGT djupt så hussen får ta den tidiga kiss och bajsturen. Fast det vet inte hussen om..tihi.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar