Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

tisdag 9 juli 2013

Första semesterda´n

Har lite tid över innan dagens utgrävningar startar. Skall hinna med ett lift itpass på KMTI också. Det är ett av de få pass jag klarar just nu. Ni kanske tycker att det är larv att behöva gymträna då jag har gjort hela tomten till en enda stor utgrävning, men se, det är inte detsamma! För att orka gräva måste jag träna dynamisk styrketräning plus min vanliga rehabträning. Sen är det träning för hövve också....Utgrävningen den här gången handlar om att bredda och lägga kanter på rabatten nere vid staketet. Den är ett riktigt ogrästrassel! Där har jag satt snabbväxande växter och sånt som jag fått och inte kollat upp lämpligheten ordentligt...Till exempel Rosenhallon, gullris(uuhhhhhh), silverbuske och en massa krypväxter. Jodå, snabbväxande är de, och sprider sig som en löpeld! Det attans gullriset HATAR jag! Nu skall det rensas upp, basta! Ja, sen skall det grävas bort jord på framsidan där altanen skall vara. Och sen skall det rensas upp i den friväxande häcken. Ogräset har fått alldeles för fria tyglar där. En rosenhallon skall grävas upp också.
Igår var det den stora slängdagen här på 91-an. Gubben hyrde gallerkärra och så for alla brudspireor och den stora schersminen vid husgaveln. Den fick ge sig till slut, Gubben vann, men inte utan att svetten lackade ordentligt! Alla grenar som låg som en stor skidbacke på baksidan åkte med och dessutom grannens grenhög, man skall vara snäll mot sina grannar, se.
Snart är det också dags att kapa snöbollsbusken vid staketet på baksidan. Den har för andra året fått nån ohyra som äter allt grönt. Nu har det kommit nya skott men den ser ändå ut som en spökbuske. Har fått en idé om att den nog mår bra av att kapas ordentligt och så skall mammi se till att spruta nåt otrevligt smakande på den, så de otäcka larverna inte vill tillbaka. För larver är det-inte lus, som är det vanligaste på snöbollsbuskar. Har tagit kort på den och skall skicka till odla.nu för att få experthjälp. Det är nämligen min favvobuske då den är fri från ohyra. Den är sååå vacker med alla sina vita bollar. Jag ger inte upp!
Jag tror det var sommarens varmaste dag igår. Vad händer då? Jo, jag fick en oemotståndlig lust att baka! Sagt och gjort. Drog igång baket, men först gjorde jag ett ordentligt korsdrag innan ugnen skulle på. Faktiskt så funkade det. Vi slapp bada bastu...Och gött bröd blev det!

Här skall det ligga kasserade takpannor i kanten. Pilutta ogräset!

Man sätter små buskar och väntar otåligt på att de skall växa upp...
och då de gjort det så klipper man dem fort som attan, eller
tar bort dem helt. Ja, herregud, vilket fölk!

Här har grensaxen gått fram ordentligt. Rosenhallonen är ett
minne blott. Nja, inte riktigt, stubben är inte uppgrävd än.

Pust och stön, sa Gubben, då 5 spireabuskar trilskades, men som synes,
 är de borta nu!

Gött, schersminen också! Men det fick med motorsåg, spett och yxa till
hjälp. Nu är det bara att gräva bort jorden...Bara....

Spökbusken

Såhär ser bladen ut

Stopp ett tag! Måste visa lite fägring mitt i allt grävande! Min liljetunna,
snyggisarna.

Då lassen till sopstationen gått så blev det såhär tomt.
Klinga verkade lite vilsen en stund. Där skall bli
ett vedskjul, är det tänkt.

MATBILD! Den ser ut som en pizza, men detta var etapp 1.
Sen rullade jag ihop den och gjorde en ring av den. Åh, javisst ja,
hade ju riven ost på också. Tyvärr blev det ingen "färdigbild" på den.
Vi var för hungriga....Men den blev god, i alla fall. Degen räckte till två
vanliga limpor också.



2 kommentarer:

  1. som sagt var ...förträning på gym och cykel kan vara bra när man ska ut i trädgården mitt i sommarvärmen....Heja er..
    Var det där det Ernstiga brödet????
    Skulle man kanske prova???

    Ha dä gôtt i värmen //Catarina

    SvaraRadera
  2. Ja, det var det Ernstiga brödet med en touch av Anja. Du vet min göbbe är ju lite sparsmakad så det fick bli lite "hittepå". I det Ernstiga brödet var det hackade oliver och annat gött, men se min göbbe får rysningar av sånt, så jag fann på lite andra fyllningar. Det är inte helt nytt för mig, det där att göra en kaka, lägga på smaskens och sen rulla ihop, så Ernst väckte nåt insomnat bak-
    minne i mig. Du skall absolut prova, din ängel kommer att gilla denna fyllning! Mycket godare än hämtpizza!
    En massa kramisar från Anja

    SvaraRadera