Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 27 april 2013

Insiktsfull dag

Denna dag har gått i tårarnas och glädjens tecken. Ja, det låter väl inte klokt men så är det! I dagens NWT finns ett reportage om vår kollega som har förlorat kampen mot sin hjärntumör men ändå känns det som hon vinner eftersom hon inväntar döden med flaggan i topp. Hon ger cancern en smäll på käften, helt enkelt! Det är så oerhört gripande att jag börjar gråta medan jag skriver just nu. Men ändå ger hon mig/oss på nåt sätt tröst, jag vet inte hur det går till, men genom sitt öppna sätt så ger hon en inblick i hur det är att sitta i dödens väntrum, och att man faktiskt har ett val hur man lever den korta tid som är kvar.
Här är länken:
http://www.nwt.se/familj/article1299193.ece

Så till glädjen då. Det är efter en sån artikel lätt att ta tillvara det lilla i tillvaron. Som till exempel att jag förberett kuvösen för sommaren. Köpt två plädar till Gubben och mig ifall det blir lite kyligt nu på försommaren. Sen har jag tvättat bilen, visserligen den som är obesiktigad och belagd med körförbud men det sket jag i! Jag chansade och for till stan och körde den i automaten på Statoil. Inte en polis så långt ögat nådde. Den måste vara ren och fin då vi skall lämna den på verkstad och sen besiktigas. Sen att den andra bilen är trasig...var jag skitsur på en stund, men efter artikeln,  vem bryr sig?

Tänkte köpa en vaxduk men det är lite FÖR mycket pensionärsvarning...
För ett tag sen köpte jag ett par dretbilliga gardiner på Lågprisladan i Skåre. Fort som attan hängde jag upp dem. Hm, de var ju aningen för långa upptäckte jag då. Orkade inte ta ner dem och sy upp dem utan de har till Syrrans glädje legat som en stor kattleksak på golvet. Hon har verkligen fått utlopp för sin spöklek, dvs hon ligger bakom gardinen och då man går förbi ANFALLER HON FRÅN INGENSTANS! Lite crazy är hon dock eftersom gardinerna är genomskinliga och man har sett henne för länge sen. Dessutom har hon svårt att hålla ordning på svansen...
Har gått och funderat på om jag ändå skall ta ner dem och sy upp dem...men nej, det har inte blivit av. Men så idag kom jag på det!
Kolla vad jag gjorde!

I gardinlådan låg dessa gardinnypor. Hade totalt glömt bort dem.
De fick sitta nertill istället för upptill eller i sidan av gardinen, som
jag köpte dem till från början. 
Pilutta Syrran! Nu får hon hålla sig till sina riktiga leksaker. Hon har ju ett helt rum fullt med kattgrejer.
Nu känner jag mig nöjd och tillfreds. Skall nog ta en tur med hundarna igen. Gubben sitter på ett lastbilsflak i Skoghall och håller ordning på tidtagning för en massa cyklister. Det är ju Hammarö tredagars, gubervars! Igår var det en kärring som körde på en funktionär MED FLIT! Ja herregud, såna människor. Men hon har lite att förklara för farbror polisen eftersom det är polisanmält.
I morgon skall det bli en utedag. Skall gräva upp en rabatt och städa resten av tomten. Sen är det bara att vänta på sommaren.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar