Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 20 april 2013

Men nu är det väl vår, eller?

Nu så är det gjort. Ja, att skola om plantorna, alltså! Jädrar, så många basilikaplantor det blir...om de tar sig, vill säga. Chili blev det också, inte riktigt så mycket men så det räcker både till mig och andra. Jag brukar tycka det är kul att ge bort en planta då och då. En enda planta timjan blev det, hoppas den tar sig för jag gillar verkligen timjansmaken. Tomatplantor blir det både till Vaski och mig. I år tror jag vi kan frossa, Vaskiböbben och jag.
Igår var jag låg till sinnet efter en tung vecka. Men tänk vad en nypa solsken kan göra. Gubben for iväg tidigt i morse för att hämta en stor, jädrigt stor lastbil med flak(manligt så det förslår) för den stora balunscykeltävlingen nästa helg; Hammarö tredagars! Som vanligt vaknade jag före hela flocken Ahlborg-Lindeberg vid 5-tiden i morse. Varför skall man nödvändigtvis vakna så tidigt då man är ledig och kan sova längre än vanligt? Tankarna började snurra; har Gubben ställt alarmet och om han har ställt alarmet, har han ställt det på rätt tid? Under tiden jag låg där och funderade märkte lilla kissen Syrran att matte inte var avslappnad utan tog då tillfället i akt att få sig en gosestund genom att bita matte i näsan, kinden, hakan och till slut i läppen. Funderade på att putta på Gubben och fråga om han ställt alarmet men avstod eftersom det skulle varit dumt att väcka honom om han hade det, för då blev ju hans sömn avbruten....
Jag fick äran att rasta tre(3) hundar i morse. Då var frågan; skall jag rasta ALLA samtidigt eller skall jag ta dem en och en eller två och en? Och vilka skall jag då passa ihop? Hm....Jag tog alla! Inte världens bästa lösning men det funkade hyfsat ändå med 2/3 bajshögar.Båda hundarna satt sig med rumporna mot varann och klämde. Matte sparade därmed en bajspåse. Klinga-the Princess vägrar bajsa i annans närvaro och avstod därmed.
En långprommis med alla vovvar har det blivit i eftermiddag. Gubben fick vila efter den lilla åkturen från Tidaholm till Karlstad och sen blev det en vovveprommis på Hammarsudde. Ja, jädra så glada vovvarna var! Som vanligt mötte vi en muppig hundägare med noll koll på hur man gör vid hundmöten. Den här kärringen+pudel fick sig en tankeställare av Gubben. Då vi såg att hon kom lallandes med sin Pudel, såklart med flexikoppel, så gick vi åt sidan från den smala grusvägen och satte våra hundar. Då kärringen var jämsides med oss STANNADE hon eftersom hennes lilla, lilla hund gjorde det! Hon frågade Gubben, som stod närmast vägen; Får de hälsa? Nää, det tycker jag inte, sa Gubben och jag fyllde i med; Nääää! Fan, så knäppa människor det finns! Hon borde ju ha fattat att vi inte stod en bit ifrån vägen med hundarna sittande på kommando utan orsak. Våra hundar skall inte hälsa på andra! Finns ingen anledning, liksom. Men annars var det en härlig dag!
Grilla blev det ju inget av med eftersom gasolen pyst ut och grillkolen har blivit fuktiga men so what, inget att hänga upp sig på. Vi sparar det till längre fram. Har bokat pilates och spinning i möra. Min favvis Petra kör. Ha en attans jädra go lördag på er kära vänner!




Hela fönsterbrädan full i krukor. Var skall nu Syrran sitta och
spela persienn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar