Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

lördag 13 april 2013

Snö, men ändå ingen depression!

Hej igen! Här har ni en person som inte har lärt sig nåt. Det kanske inte är så himla bra att träna 6 da´r i sträck...Inte för att jag är skadad eller så, men igår var jag på popspinningen, som alltid på fredag, och då kände jag en slags lojhet i benen som inte var go att tas med. Man vill ju liksom ge Petra det hon vill ha, att vi skall ta ut oss, alltså. Kändes lite snöpligt då jag gick därifrån. Jag brukar ju få en sån jäkla kick av detta pass annars! Så insåg jag efteråt att jag inte haft träningsvila sen förra lördagen. Hur gör man då man vill träna allt som finns? Hur sållar man?
Nåja, idag har jag träningsvila. Gött. Men i morgon finns det ju en massa roliga pass...
Tänk så konstig det kan bli ibland. Som vissa av er vet så har jag i alla år stretat med en migrän from hell. Rödvin har varit en av triggarna. Rödvin är nu olyckligtvis ett av mina favoritdrycker. Och myshöjare. Och smakförstärkare. Och avslappnare( eh, heter det så?). Nåja, i onsdags köpte Gubben en liten flaska rödvin(vi myser ibland på onsdag vi, så wierd som vi är). Det blir ett var sitt glas att mysa med. Jaha, vaknade mitt i natten med en bultande tinning. Fick i mig medicin i tid och kunde där fara till jobbet utan problem.
Igår var det fredag, (men hej det visste ni inte va?) och då tyckte jag det var ett bra beslut att köpa en box med rödtjut som vi kunde ha ett tag. Hm, tjena...Då Gubben kom hem igår så firade vi in helgen med lite god mat och med ett glas rött...och ett till...och ett till...och ett till...Men hallå, var vi kloka eller? Jag, med min migrän och Gubben som faktiskt försöker få ordning på sin träning?
Vaknade inatt av att jag INTE hade bultande tinning! Det som väckt mig var monsterkatten Syrran som lagt sig på mitt bröst och börjat spinna VÄRSTA spinn(ingen!). Men hallå, migränen, var är du nu, då jag faktiskt borde vara värd dig? Men nej, inte minsta huvudvärk! Hur pigga som helst, både jag och Gubben. Fast idag har vi köpt en flaska alkoholfritt rosévin. För att den är god. Och att jag skall träna i morgon. Eh, hoppsan, där bestämde jag mig, alltså. Och att Gubben skall köra sina klubbkompisar till Motala tidigt i morgon bitti för en cykeltävling och sen köra servicebil åt dem. Då går det inte att ha dragit i sig en massa öl eller vin kvällen innan.
Snö i morse. Jag borde ha lagt mig ner för att dö eftersom jag HATAR vintern. Men döm om min förvåning då jag på ett milt och fint sätt förkunnade för maken att; Det smälter bort, vettu! Blev en aning förvånad över mig själv, faktiskt.
Dagens planerade tur till min favoritplats, återvinningscentralen, gick dock upp i rök. Jag vill i lugn och ro slänga ALLT som finns av ojämnt värde i vårt hem och det hade vi inte riktigt synkat, kände jag. Men det kommer nya tider.En tur till stan för inköp av hundmat till Klinga - vår matvägrerska, som endast det bästa är gott nog åt, och även då kan hon rynka på nosen. Jag gick till Arken zoo. Samtidigt gick Gubben in till Team Sportia för att "snacka lite med Perra". Hm, vem tror ni var snabbast? Åh, ni kanske inte känner min Gubbe? Men på Team Sportia har Gubben några av sina cykelkompisar och då så...ja ni fattar...
Då vi kom hem stod så tre hundar med benen i kors. Husse tog Vaski, mattes älskling nr 1, med på skogsäventyr, och jag tog tjejerna på mindre äventyr. Sen blev det som alla hundägare förstår, en badorgie! Alla hundar badas och torkas i flygande fläng. Nu funderar jag starkt på att starta en brasa i kaminen, kanske den sista för säsongen, vad vet jag, men det är myyyysigt!

4 kommentarer:

  1. För mig är det en otroligt skön start på helgen med fredagsspinningen! :) Man behöver verkligen inte alltid ta ut sig! Jag tror vi hade kunnat mingla oss igenom passet också! Alla trampar, småskrattar o surrar på! Så härlig stämning! Man ska aldrig ta ut sig så mycket att man inte vill komma tillbaka! Kram o trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tycker jag också! Man får en härlig avslutning på veckan och en bra start på helgen! Men nästa fredag skall jag nog var mer allert! Skall försöka vila några fler dar...Får se hur det går...
      Kram

      Radera
  2. Oj, att sålla är svårt! Jag brukar försöka ha en träningsfri dag i veckan men ibland kör jag på. Försöker lyssna på kroppen. Sen beror det ju lite på vad man tränar också såklart. Man måste ju inte ligga på soffan en träningsfri dag.

    Det där spinningpasset lät roligt!

    Ha en fortsatt trevlig helg!

    ps! Nu är bloggen uppdaterad med lite mål ;-)

    Kram, C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar också försöka ha en eller ibland två träningsfria da´r, dvs då jag inte åker till gymmet...
      De dagarna blir det istället flera timmars hundrastning, vi har ju tre hundar som kräver mycket motion. Då drar jag ut i skogen eller så blir det långpromenader. Skönt för hjärnan att få luft och ljus.
      Ja du, popspinningen är sååå himla bra(och det säger jag inte bara för att instruktören har kommenterat här ovanför, hihi)utan för att det bra upplagt, skitbra musik - hon har alltid 80-90talstema, och dessutom är det så bra stämning i klassen! Hon hittar på så roliga teman på alla sina pass, Madonnaspinning, Lady Gagaspinning, Abbaspinning m.m.
      Nu skall jag kolla din blogg!
      Ha det bra!
      Kram Anja




      Radera