Om mig

Mitt foto
Hammarö, Värmland, Sweden
Här delar jag med mig av glatt och sorgset, ilsket och stôlligt. I sammanhanget deltar ofta min Gubbe. Våra liv kretsar kring våra högt älskade husdjur, trädgården och vår gård med allt vad det innebär av arbete. Sen får ni gissa vilken årstid det är jag hatar mest...

söndag 28 april 2013

Köpglädje och muskelvärk

Den som säger att man inte kan köpa sig lycklig vet inte vad den pratar om! Var till ICA för att köpa kaffe men direkt jag kom in såg jag orkideérna!! Min sista har just dött, så nu behövde den ersättare. Så himla snygga och dessutom endast 79:- styck! Efter en stunds velande så bestämde jag mig för två stycken. Nu hoppas jag bara att mina försök att få dem att överleva inte resulterar i ond bråd död för dem...Har flera experter på jobbet som jag kan konsultera om det kniper. Håll tummarna för mig...eller rättare sagt orkideérna.
Men det är inte nog med detta fynd! Jag hejdade mig vid husgerådshyllorna och kunde inte fortsätta därifrån utan att ta med mig fyra prickiga muggar. Har kollat dem flera gånger men inte kunnat bestämma mig, men idag så var dagen då de skulle bli mina!
Nästan som de vi hade i min barndom. Nostalgi, helt enkelt

Så fina! Hoppas jag kan få dem att överleva.


Träningen idag blev i form av rabattgrävning. Herregud, så slitsamt det var! Man kan tycka att min gymträning skulle resultera i lite muskelkraft men med den varan var det uselt beställt idag. Blev helt slut i armarna! Nu har jag bara den stora rabatten vid altanen kvar att gräva om. Och sen skall de andra rensas. Det får väl bli på tisdag, då har jag tagit semester. Först och främst skall jag med Vaski på återbesök på Solstaden, men förhoppningsvis skall inte det ta hela dagen utan att jag skall hinna gräva upp delar av tomten också.

Här var det nyss en salig blandning av ogräs, gräs, tulpaner,
dagliljor, nävor-jag hatar dem men sniglarna älskar dem..och lite annat smått
och gott.
 Ja, så är det ju röd dag på onsdag. Verkligen en röd dag eftersom det är arbetarrörelsens dag, 1:a maj. Men det vete tusan om någon bryr sig nämnvärt nu för tiden. Det var nog mer befogat att protestera förr i tiden. Nu har vi ju den välfärd som de kämpade för då. Men orättvisor finns ju och kommer alltid att finnas. Tror dock inte på att det hjälper att gå i 1:a majtåg för att förändra Men jag säger inte nej till en ledig dag. Vem gör det?
Mina förhoppningar om att kunna börja springa kan jag glömma. För nån dag sen försökte jag springa med Vaski. Det gick en liten bit, så knöt sig mitt vänstra baklår igen. Igår gick jag en rask promenad till Skoghall med Klinga och fick jätteont! Tänk att en sån liten bit av min kropp skall bestämma över resten av kroppen. Hade önskat att ena hamstringsmuskeln hade gått helt av istället för 90% av den. Bara för det så har det blivit så mycket ärrvävnad runt skadan att muskeln har blivit förkortad. Finns inte stretch i världen som kan dra ut den. Tro mig, jag har provat!
Nåja, jag har ju mitt träningsmecka där jag har så mycket att välja på. Och nu då värmen kommer så körs ju alla golvpass ute om vädret tillåter. Bättre kan det inte bli!
Nu har jag snart nått målet 58kg. Idag stod vågen på 59,7. Utan att jag ansträngt mig speciellt mycket. Det har fått ta tid, vem har bråttom? Jag har kalorikollen att tacka för detta. Genom den får jag koll på vad jag äter och framför allt ATT jag äter och då på bestämda tider, det är ju mitt stora problem. Att jag hoppar över och sen blir vrålhungrig och äter vad som helst för att inte svälta ihjäl. Dessutom får jag lätt blodsockerfall och det är ingen rolig historia. Hade ju ett "återfall" i mina gamla vanor då jag tryckte i mig 3 ägg på lika många minuter härom dagen. Inget att rekommendera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar